donderdag 21 oktober 2021

Over van dit en van dat en zus en zo en van alles wat in het kort

 Zo, pfff, na twee maanden blogpauze (druk met drukhebben....), waarin ik toch niet heb stilgezeten, besluit ik er nog maar een berichtje aan te wagen.

Na een slechte nacht, ik kan niet goed tegen al die storm en rukwinden en regenvlagen, zit ik al vroeg achter de computer. Het weer doet me denken aan een versje van 'vroeger'. Mijn vader kende een hoop van dit soort versjes. En deze heb ik nog onthouden.

Regen, regen, kom je weer
Straal je weer met stromen neer
Doe je weer de goten zwellen
Tover je weer regenbellen
Kletter je weer op de straten
Kun je dat nu heus niet laten?
Regen, regen hoor toch aan
Stuur de zon, jij kunt wel gaan!

Mijn banyan boom is af en was klaar voor de kunst in de etalage. Helaas ging door de toen geldende coronaregels het kunstfestival niet door en ook de kunst in de etalage niet. Hij wacht nu tot volgend jaar.
De officiële opening van de tentoonstelling in de Koperen Knop ging ook niet door, maar later zijn we nog een keer uitgenodigd om te komen kijken. Het is een leuke tentoonstelling.
Hier een aantal van mijn favoriete stukken. Er zijn veel pronkrollen!


Verder nog de alfabet challenge:

de P is van Pimpelmees, hij zit in de boom.

de Q moet ik nog maken, maar dat wordt een Quetzal, denk ik. de R wordt van Roos. Ik ben destijds begonnen met de cursussen tiffany om deze plafonnière te kunnen maken. Zo mooi! Ik heb hem jaren in de slaapkamer gehad. Mooi met licht aan, mooi met licht uit.
Helaas hebben we in ons huidige huis een lelijk luchtventilatiesysteem aan het plafond, precies naast de lichtaansluiting. Maar hij blijft mooi. Ik weet niet wat ik heb gedaan met fotograferen, hij lijkt hier puntiger dan in werkelijkheid.De S is van Ster. Deze maak ik het hele jaar door. Het is zo leuk om alle restjes glas hier in te verwerken. Hier heb ik er zelfs wel eens een tutorial over gemaakt.


Morgenochtend komt onze jongste dochter aan uit Singapore. Bijna 2 jaar niet gezien! Dus de komende dagen schrijf ik weer als ik tijd heb.3 opmerkingen:

 1. Je boom is prachtig geworden en verdient het zeker om in de etalage te staan.
  Alles is eigenlijk prachtig wat je hier laat zien.
  Fijn dat je dochter weer thuiskomt, geniet van elkaar
  Goed weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je dochter weer thuis heerlijk. En mooi gedaan allemaal. Een rijke blogpost

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om weer eens wat van je te lezen :-)
  Veel plezier met de dochter, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen