vrijdag 17 juni 2022

Landschapje in de maak

 Hoe begin je.... Nou, als je lang moet wachten omdat op de rechtbank de zitting vóór jou uitloopt, dan gaan je gedachten alle kanten op. Je kijkt eens op je telefoon, naar de natuurfoto's van het HWL (op de oude website), je denkt eens na wat mogelijk is van stof. Voor het tolken heb ik altijd een notitieblok bij me, en een pen. En dit keer ben ik maar wat landschapjes gaan 'schetsen". 


En dan ga je nadenken, welke kleuren, in welke volgorde moet je het naaien en borduren, wat worden de afmetingen (het moet natuurlijk in het doosje passen), hoe kan ik het rechtop laten staan, moet ik het verstevigen en hoe? Proefje naaien. Ik heb stroken geknipt van 11 cm hoogte. Door dubbelvouwen, borduren evt bijsnijden aan het einde zou het 5 cm hoog moeten worden. Dit heb ik geverfd, eerst met een verdunde blauwe textielverf, en in het midden met een donkere streep, zodat het eenmaal dubbel gevouwen een kleurverschil in de lucht geeft. Ik heb de stroken in stukken van 15 cm lang gesneden. Even vouwen en tekenen om te controleren.

Ik had nog een bruinige lap stof die met walnoten die over waren van de notenwijn, geverfd was. En een grijzige lap stof van het verven met vlierbes. Ik heb stroken van 3 cm van dubbelzijdig opstrijkbaar vlieseline uitgeknipt en erop gestreken. Ook dit weer uitgeknipt en op de stofjes vast gestreken. Het gaat nu op lopende band werk lijken. 


En dan nu een hoop foto's die de loop van het machine borduurwerk laten zien. Ik gebruik een verdwijnstift om grofweg de lijntjes aan te geven.


Ik zie dat ik vergeten ben om foto's te maken van de grasrandjes en het riet langs het water.

1 opmerking:

  1. Dit is toch wel een supermooi cadeau in een doosje.
    Wat een verrassing voor degene die het open mag maken.
    Héél creatief.

    BeantwoordenVerwijderen