zondag 6 september 2020

week 36 rechthoek

 Nou, ik was van alles van plan, iets met rechthoekjes en paddenstoelen of een landschap met rechthoekige wolken en rechthoekig bouwland... en toen kwam Corrie langs. Kletspraatje, "het wordt toch wel koud om bij Jenny in de tuin op anderhalve meter te handwerken", en toen was ik ineens mijn atelier aan het verbouwen om het coronaproof te maken.

Kijk, ik heb nu een machine muur. En de tafels staan in elkaars verlengde met een extra klaptafel er aan vast. Nu hoef ik alleen nog maar even alle dozen en kratten en kisten in de hoek op te ruimen, en daar ben ik niet zo goed in. :-) Gelukkig zie je ze hier niet zo goed. Zo kunnen we met z'n zessen zitten.

Tja, en toen had ik ineens heel veel ruimte op een bijna lege tafel en kreeg ik ineens weer zin om dingen af te maken. En om dingen op te starten. Zo liggen er nu op de tafel:


Een basislapje om een 25 x 25 cm werkstukje Groen te maken.


Wol om te kaarden en te vilten. En met de restjes, pluisjes, plukjes maak ik schaapjes.


Oefen paddenstoelen, met natvilten.


Een basis om een seizoenstafelstukje te maken met de paddenstoelen. Dit is grond, hier komen nog takjes op en bladeren en paddenstoelen. En als dat een beetje lukt ga ik daar een workshop in geven.

Lapjes gevilt om er bladeren uit te knippen en verder te vilten.


Een serie kleine lapjes van 10 x 10 cm waar ik wat mee wil maken. Ik heb ze gedecoreerd met spulletjes die ik in een rommeldoos heb gevonden. 


Mijn zonsondergang met boom. Zodra deze klaar is, maak ik er nog wel een blogje van. 


Ik vind overal schaapjes terug. Hier ga ik een aantal textielkaarten van maken.

En natuurlijk: De rechthoek.

Ik heb nog even hard moeten nadenken hoe ik de lengte en de breedte in de goede verhouding zou verkleinen. Iets met de regel van drie, geloof ik. 10:15, 8:12, 6:9, 4:6, 2:3. Het is helemaal goed gekomen. Ik wilde de siersteken op de naaimachine uitproberen. Maar bij het middelste stuk sloeg de steek een paar stukjes over. Moet ik dan de naald vernieuwen? Of de machine schoonmaken? Of ander draad gebruiken? Dit ga ik nog eens uitzoeken. 

Nu ga ik nadenken over het komende thema: aqua.



5 opmerkingen:

  1. Wat een fijne ruimte heb jij als atelier! En waar opruimen en herstructureren niet goed voor is... Heerlijk om alle afmaakdingetjes zo op een rijtje te hebben.
    Misschien was je draadspanning niet helemaal goed bij de siersteken. Het is weer een originele uitwerking geworden en je kunt hem ook meteen voor aqua gebruiken:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een SUPER atelier heb je Petronille, en heerlijk om zo met
    zes vriendinnen samen creatief bezig te zijn. Je hebt een
    hoop projectjes waar je nog verder aan gaat werken en ben
    benieuwd hoe die allemaal voltooid gaan worden.
    De uitwerking van de rechthoek is mooi geworden, en inderdaad
    zoals Elizabeth al schrijft ook voor het volgende thema te
    gebruiken, maar ik denk dat jij wel weer iets heel leuks gaat
    doen met thema aqua.....
    maar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een beetje herschikken al niet kan doen. En inderdaad de draadspanning. Soms helpt het bij mij als ik alles opnieuw inrijg. En nog een keer inderdaad je aqua heb je ook al.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wow wat mooi allemaal nog zat te doen heb je :))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je bent wel heel druk bezig geweest! Mooie rechthoek, altijd leuk om de steken op je naaimachine uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen